002038 - шаблон joomla Скрипты

Aluminijumska i PVC stolarija

PVC je čvrst, a lagan materijal, pogodan za obrađivanje i može se lako oblikovati. To je dugotrajan, vodootporan i teško zapaljiv materijal, koji je postojan na abraziju, koroziju i hemijsko truljenje. Sa svim ovim osobinama našao je veliku primenu u građevinarstvu i u izradi stolarije. Kvalitet PVC stolarije, pre svega, zavisi od kvaliteta profila, odnosno samog sastava profila od kojih će biti proizvedena. Svaki proizvođač profila ima svoju formulu prema kojoj osnovnim sirovinama dodaje aditive za zadržavanje, kako čvrstoće, tako i elastičnosti profila pri ekstremnim temperaturama. Loša kombinacija dovodi do krivljenja profila i kratkog veka stolarije.


Aluminijum, kao materijal je veoma zastupljen u građevinarstvu i proizvodnji stolarije zato što poseduje čvrstoću, lakoću, antikorozivna svojstva i omogućava izradu najrazličitijih oblika konstrukcija. Postavlja se na prvo mesto kada želimo ostakliti veće površine laganim, a pouzdanim konstrukcijama otpornim na oksidaciju.
Aluminijum, kao metal, dobar je provodnik toplote. Za proizvodnju aluminijumske stolarije koja se postavlja na mestima gde postoje velike temperaturne razlike između prostorije i vazduha spolja koriste se profili sa termo prekidom (termičkim mostom). Termo most je poliamidna traka koja spaja spoljašnji i unutrašnji deo profila i sprečava prenošenje toplote/hladnoće kroz aluminijum i na taj način onemogućava kondeziranje na prozoru pri većim temperaturnim razlikama.
Za stolariju, koja se postavlja na mestima gde nema razlike u temperaturi sa jedne i sa druge strane elementa, koriste se aluminijumski profili bez termičkog mosta (tzv. hladni profili). Oni imaju široku primenu na objektima i u enterijerima gde toplotna izolacija nije od posebne važnosti (kancelarijske pregrade, pregradna vrata, zatvaranje proizvodnih hala itd.) Aluminijumski profili se mogu bojiti u najrazličitije boje plastifikacijom. To je elektrostatički metod nanošenja boje u prahu po RAL ton karti prema izboru investitora i polimerizacija u specijalnim komorama.

PVC profili

Zahvaljujući vazdušnim komorama naši prozori imaju izuzetne termo-izolacione karakteristike. Dokazano je da sa našim prozorima i vratima drastično smanjujete grejanje u toku zime i hlađenje u toku leta. Ujedno, dajete i svoj doprinos u zaštiti životne sredine od globalnog zagrevanja, jer naši prozori redukuju potrebu za zagrevanjem i tako utiču na smanjenje štetne emisije ugljen-dioksida (CO2) između 30-70%. PVC prozori i vrata imaju izuzetne performanse i kada je u pitanju zaštita od buke, zato predstavljaju odlično rešenje za Vas ukoliko živite u domu izloženom bilo kakvim zvucima spolja. Dupla prozorska stakla smanjuju buku za čak 20%, a naši prozori napravljeni od kvalitetnih profila mogu smanjiti nivo buke za dodatnih 50% što ukupno iznosi neverovatnih 70%. Naša stolarija je izuzetno otporna na sve vremenske uticaje kao što su toplota, hladnoća, mraz, kiša ili vetar, i veoma se lako održava. Dovoljno je da prozore očistite blagim, neabrazivnim sapunom i vodom ... i to je sve. Nije potrebno da ih šmirglate, farbate, lakirate i konstantno održavate. Na taj način naša stolarija pored novca štedi i vaše vreme.

Za detaljniji prikaz preuzmite PDF specifikaciju

 

Cena950 RSD
Cene za domaće tržište su bez poštarine!

 
 

Okretno nagibni okovi

Roto okov je jedan od najpopularnijih okova za PVC stolariju u Evropi. Okretno-nagibno otvaranje je najčešći tip otvaranja prozora u centralnoj i istočnoj Evropi. Bilo kako bilo, ovo odlično rešenje je takođe veoma popularno i u mnogim drugim zemljama. Okretno-nagibna tehnologija omogućava okretanje i nagibanje prozorskog krila sa jednim potezom ručice. Roto NT je jedan od najuspešnijih Okretno-nagibnih sistema u celome svetu.

Za detaljniji prikaz preuzmite PDF specifikaciju

 

Cena950 RSD
Cene za domaće tržište su bez poštarine!